Om Os

                                                                Historien


Grønhøj garnlager blev grundlagt sidst i 1964 af Warner Dürr, det var ellers meningen at han skulle overtage forældrenes slagterforretning, da han selv er udlært slagter, men Warner havde andre planer. Han startede istedet en vatfabrik (midtjysk vatfabrik) i forældrenes slagterhus, her producerede han vat og krøluld indtil 1975 da brændte fabrikken ned til grunden, men inden dette skete, havde han opdaget, at der også var salg i det garn, han krassede op til krøluld.

Folk fra nær og fjern var begyndt at komme og købe garn, som han opbevarede i hans svigerfars garage lige ved siden af fabrikken.

Så istedet for at krasse dette garn op til krøluld, købte han en maskine han kunne haspe det op på, så det kunne sælges som tæppegarn.

I 1967 flytte de privat hen i en lille lejlighed ved forsamlingshuset, hvor der var en lille fyrerum på 7m3, her starte Warners kone Inge med at sælge dette tæppegarn, i 1969 købte de den gamle skole i grønhøj hvor de også begge havde gået i skole, og her blev skolestue omdannet til garnforretning (garnlageret) hvor man også fik færdiglavet garn til videre salg.

I den gamle skole havde man til huse indtil november 1976.

Det var næsten gået et år siden krølulds fabrikken brændte, men da der havde været en masse bøvl men amtet vedr. udkørsel fra grunden, var der blevet købt vejret ud til fallesgårdevej hvor den også er idag, derfor stod den nye bygning først færdig til indflytning i november 1976, og da der var gået alt for lang tid, tog de den beslutning at flytte garnlageret om på adressen istedet, og siden fik man også egen produktion, hvor man fik indfarvet garnet i danmark og spolede det op selv på store maskiner, men tiden er desværre løbet fra danmark, hvor der ikke er økonomi i dette mere, så istedet får man garnet produceret i udlandet.

Og så gik det ellers slag i slag hvor man måtte udvide med lagerhal i 1978 og 1983 samt i 1992 da havde de overtaget hjertegarn i Odense som de flyttede til den nye hal, og den daglige drift af dette firma blev overgivet til sønnerne Per og Perry som var blevet ansat i 1982 på grønhøj garnlager som man nu kaldte virksomheden.

Hjertegarn skulle drives videre som selvstændig virksomhed som den var, man solgte garn til detail butikker i hele danmark.

I 2010 havde pladsen været for trang længe på adressen i grønhøj, og man måtte ikke bygge mere, og naboen ville ikke sælge noget jord, så man fik mulighed for at udvidde, men langt om længe fik man en dispensation fra kommunen, så man kunne bygge lidt til.

Den 12. oktober 2012 døde Warner desværre i en tragisk bilulykke, og da Inge ikke ville kører grønhøj garnlager videre selv, da hun forlængst havde nået pensions alderen, blev det aftalt at Per og Perry skulle købe virksomheden.

I efteråret 2015 blev butikken renoveret med nyt inventar m.m så den idag står som en lyst og venlig butik, så det er et besøg værd for alle strikke glade personer.

I butikken som er på 350m2 idag, står Laila Bruun og Susanne Rusbjerg klar til at hjælpe dig..l